|
|
|
 |
|
|
91r. 240 GLT pierwszy właściciel...Opinie.Pilne. |
| Autor |
Wiadomość |
b123
V

Volvo: inny
Silnik: 1.9tdi
|
Wysłany: 2010-03-06, 14:14 91r. 240 GLT pierwszy właściciel...Opinie.Pilne.
|
|
|
Hej witam wszystkich i jak w temacie pytanie do ‘starych wyjadaczy’ o to autko.
Skrót do zdjęć:
http://www.fotka.pl/albumy/volovinka/1,Ja/
Informacje jakie uzyskalem od sprzedawcy:
Volvo 240 GLT rocznik 91,rynek francuski ,przebieg ok 220 tys km .....brak papierow zeby potwierdzic....
Negatywne
Bity jeden z reflektorów + gril też dostał( dawny epizod podobno... ) wymiana we wlasnym zakresie;kiepsko zrobione + spryskiwacz niedziała.
Ślady rdzy próg po stronie kierowcy , bagażnik (widać na zdjęciu ) co jeszcze? Podobno nic....
Ostanio coś grzebał przy wydechu (więcej musze się dowiedzieć) ,bateria do wymiany ,radio niedziała.
Pozytywne
Jest to 240ka ))))
Fotele skórzane
Bagaznik dachowy
1 właściciel + przebieg (bardzo wątpliwe ,ale..)
Coś jeszcze ...hmm?
Samochodu jeszcze niewidziałem.
Generalnie wyglada na zdjęciach na zaniedbany, kolor ok.chociaż czerwony bardziej by mi pasował (albo coś w odcieniu pamarańczowego ideał )
Cena ok.3500zł
Z jakimi kosztami na starcie musiał bym się liczyć zakładając że serducho ma zdrowe ale jest troche rdzy i innych dupereli do zrobienia. Jestem w stanie dorzucić drugie tyle żeby go dopieścić.Starczy ? Czy warto w coś takiego wchodzić ? Co z tą rdzą da sięto zrobić ?
Jakie główne problemy podczas urzytkowania.Wiem że te info były gdzieś na forum ale mam bardzo mało czasu wolnego a decyzje muszę podjąć do końca weekendu.
Teraz jeżdzę wozem dla ludu z 98r. i jest okay ale zakochałem się w 240 kach i stoje przed dylematem czy kupić.Wiem że to inna generacja samochodów więc może ktoś mnie przekona że warto zmienić.Ogromny plus to kombiak (właśnie rodzina mi się powiększyła ).Samochód służyłby do codziennego urzytku.Głównie miasto.Wyjazdy wakacyjne takie od 1000-4000 km...raz do roku
Sprawa jest pilna wiec piszcie. |
|
|
|
 |
Iwan

Volvo: 940 kombi
Silnik: D2,4TIC/ M90
KW/KM/NM: 90/122
Rok: 1995 (model '96)
Wiek: 32 Dołączył: 02 Wrz 2009 Skąd: Kraków (przybył z Hecznarowic)
|
Wysłany: 2010-03-06, 14:42
|
|
|
Ładna sztuka. Jeśli rdza powierzchowna, nie ma wielkich bąbli, perforacji, no to odczyścić, dobry podkład, zaprawka, alleluja i do przodu.
Akumulator to kilaset zł, nie kombinowałbym z używkami, tym bardziej, że nie planujesz auta sprzedać za pół roku.
Radio nie działa, to nic, jak będziesz chciał to wymienisz.
Sądząc po fotkach to na moje oko auto do wysprzątania i lekkiej kosmetyki - rdza, jakiejś listwy brakuje itd. No chyba, że jesteś z tych, co będą chcieli zrobić z tego nówkę z fabryki, a potem ganiać koło tego ze szmatką 3 razy dziennie, to pewno długo nie skończysz, bo zawsze czegoś zabraknie do osiągnięcia ideału.
Jeśli potrzebujesz wołu roboczego, masz jakie takie pojęcie o aucie, masz jakiś garaż, to moim zdaniem ok. Części kupisz, wiele rzeczy zrobisz sam.
No i wg mnie jeśli robisz jakieś przebiegi i auto planujesz na dłużej, to zdecydowanie do zagazowania. Tylko pewno wtedy musiałbyś pożegnać się z wersją 7 osobową
A może to:
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11636919
wygląda ok, niby serwisowany w Volvo - jeśli prawda, pewno wiele są w stanie potwierdzić, co było robione. |
_________________ Kraków miastem rowerów. Ale podobno trzeba mieć marzenia...
Części do aut zza wschodniej granicy - postaram się pomóc. Powinno być w miarę szybko i tanio. |
|
|
|
 |
b123
V

|
Wysłany: 2010-03-06, 19:53
|
|
|
Iwan,samochód do jeżdzenia,zrobiony ma jeździć i tyle.Narazie skład to 2+1 i niezapowiada się na 2+5=7.. narazie .
To które podałeś w linku prezentuje się bardzo zacnie.Cena ponad 2razy wyższa ale wygląda na zadbany i jest klima .To jedyny warunek jaki postowiła mi kobitka przy zmianie 4kółek.Jak spalanie silnika 2.3 w mieście ? Jaka instlacja gazowa do tego (która generacja ) ? |
|
|
|
 |
malkontent
V

Volvo: 121S , 244GL , 480S , 480ES
Silnik: B18D , B23A , B18EP , B18FP ,
Rok: 1990
|
Wysłany: 2010-03-06, 20:58 240
|
|
|
| z tym pierwszym daj sobie spokój , z GLT to on ma tylko felgi . GLT miały czarne listwy i czarną atrapę . Radio nie z tego modelu i nie w tym miejscu , 240 miała radio na tunelu przed lewarkiem , połamane kieszenie na drzwiach , oberwane osłony pod deską , wyszarpane wykładzine na nadkolach z tyłu , blok silnika zalany olejem , podejrzewam głowicę . Ogólnie auto skatowane . Ten przebieg to ona miała ho ho kiedy . Drugie o wiele ładniejsze , co prawda nie pokazał środka , dlaczego ? Za dobre auto trzeba zapłacić ! |
|
|
|
 |
Iwan

Volvo: 940 kombi
Silnik: D2,4TIC/ M90
KW/KM/NM: 90/122
Rok: 1995 (model '96)
Wiek: 32 Dołączył: 02 Wrz 2009 Skąd: Kraków (przybył z Hecznarowic)
|
Wysłany: 2010-03-06, 21:16
|
|
|
| b123 napisał/a: | | To które podałeś w linku prezentuje się bardzo zacnie. |
Zgadzam się 100%, oczywiście sądząc z fotek i z opisu.
| b123 napisał/a: | | Cena ponad 2razy wyższa ale wygląda na zadbany i jest klima |
Jakby miało poduszki, to bym kupił takie zamiast 940 Jak tamto kupisz za 3,5 tys, to nie sądzę, że za 5 koła doprowadzisz je do stanu tego za ponad 8 tys.
| b123 napisał/a: | | Jak spalanie silnika 2.3 w mieście ? |
Nie wiem. Jakbym miał zgadywać strzelałbym w przedział 12-15 litrów.
| b123 napisał/a: | | Jaka instlacja gazowa do tego (która generacja ) |
Zależy czy to jedno- czy wielopunktowy wtrysk. Ja nie wiem. |
_________________ Kraków miastem rowerów. Ale podobno trzeba mieć marzenia...
Części do aut zza wschodniej granicy - postaram się pomóc. Powinno być w miarę szybko i tanio. |
|
|
|
 |
b123
V

|
Wysłany: 2010-03-07, 01:05
|
|
|
Dzieki za opinie.
Mojej kobitce też kanciak sie podoba ale warunek to klimatyzacja i poduszki.Bez tego nie mam co się z 'nowym'autem pojawiać. .Dla mnie dorzuciłbym szyberdach i wiecej mi niepotrzeba. Ciśniena nie mam wiec jak trafie na coś fajnego to kupię.Fury z grupy 2xx to klasyka klasyki ale niebedę narzekać jak trafi się coś ciekawego z 7xx w ostateczności 9xx.
Czy lepiej szukac benzyny i gazować czy diezelek ? Za pierwszym przemawia wiecej mocy za drugim ekonomika ? |
|
|
|
 |
m.c.2
licho nie śpi

Volvo: 740 GL
Silnik: B230F
KW/KM/NM: 116? :(
Rok: 1989
|
Wysłany: 2010-03-07, 11:13
|
|
|
b123, co do gazu to na każdej instalacji będzie jeździł
mi na II/I właściwie całkiem I bo komputer tylko przełącza spala w trasie koło 10-11 (100-110), jak koło 90 to potrafi zejść do 8, w mieście 13-14 przy normalnej jeździe |
|
 |
Norbi
tylko tylny napęd

Volvo: PV544 P122s 144S 242gl 245USA 244USA 744USA 780 965
Silnik: B18 B16B B18B B19A D24T D24 B230FT B230FT B204FT z H-T chip
KW/KM/NM: 75 85 100 103 109 82 165 240-280
|
Wysłany: 2010-03-13, 06:42
|
|
|
a mnie mimo że trochę zaniedbany się podoba
rdza na tylnym pasie to standard podobnie jak gnicei tylnej klapy tylnych nadkoli i progów
plus to piękna skóra szkoda tylko że nijak pasująca do czarnej deski
głowica do roboty - być może a może tylko simering na wałku rozrządu - ciężko wyczuć
co do radia śmiem się niezgodzić z Malkontentem
były zarówno 1,5 din (starze modele)montowane na dole przy lewarku jak i 1 din montowane u góry bodaj po lifcie zaczęli Spotkałem się z tym już nie raz na rozbiórce
co do gazu - pojedzie na najprostszej instalce spalanie 10-15l
co do przebiegu - obstawiam 350/450 tkm zwłaszcza patrząc na fakt wielkiego bagażnika i zamontowanego haka i zniszczonego wnętrza
a tak z ciekawości - gdzie to auto jest? |
_________________ POMOGŁEM ?? KLIKNIJ POMÓGŁ
pozdro N i flota V z Radomia
Naprawa Aut jedynie słusznej marki
Tanie części nowe i używane do aut marki Volvo i nie tylko
Mechanika blacharstwo lakiernictwo profesjonalna renowacja pojazdów starszej daty
specjalizacja seria 2xx
 |
|
|
|
 |
b123
V

|
Wysłany: 2010-03-16, 23:29
|
|
|
| Autko juz poszło za 5300...Czy cena adekwatna do stanu ? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|

|