|
Volvo V50 2.0 DIESEL 136KM 2005r. - proszę o opinie |
| Autor |
Wiadomość |
redbull
V

Volvo: V50
Silnik: 2.0
|
Wysłany: 2008-12-29, 12:30 Volvo V50 2.0 DIESEL 136KM 2005r. - proszę o opinie
|
|
|
Witam,
Mam bardzo wielką prośbę.
Bardzo proszę o ocenę i Wasze opinie na temat tego oto volvo v50:
http://moto.allegro.pl/it...lu16_clima.html
Bardzo poważnie myślę nad zakupem właśnie tego konkretnego modelu.
Jednak poczytałem trochę opinie i na tym forum i w innych miejscach w Internecie i powiem szczerze, że trochę się boję podjąć ostateczną decyzję ze względu na usterkowość tego modelu.
Sądzicie, że moje obawy są słuszne?
W tym tygodniu muszę podjąć decyzję na temat tego modelu, do którego linka wkleiłem, dlatego bardzo Was proszę o opinię tego samochodu.
pozdrawiam i z góry dziękuję,
Konrad |
|
|
|
 |
czary_mary
VOLV

Volvo: v70
Silnik: D
|
Wysłany: 2008-12-29, 13:28
|
|
|
Ja bym użył opcji szukaj trochę dłużej . Postów na temat tego samochodu jest setki... Sam jeżdżę V70, więc to zupełnie inny samochód, ale przyznam, że rozumiem dlaczego właściciele Volvo już nie zmieniają przy wymianie marki samochodu. Samochód na zdjęciach wygląda ładnie, ale to zdjęcia. Przebieg też wydaje się być możliwy - zawsze możesz wziąć VIN od sprzedawcy i zapytać w ASO Volvo o historię samochodu. Powinna być z pierwszych 2 lata eksploatacji. Powiedzą Ci potencjalny przebieg samochodu na dziś itd. (Volvo ma międzynarodową bazę z historią samochodów odwiedzających ASO)
Co do prywatniej i subiektywnej opinii o V50. Nielwie brakowało, żebym jeździł 50-tką. Los chciał jednak, że mam 70tkę. Przyznam, że nie maiłem wątpliwości co do 50tki.
Samochód ładny i nowoczesny. Fakt, po dużej części oparty na podzespołach z Forda FOCUSA ale cóż - globalizacja
Vo do silnika, to ten sam silnik jeździ w nowym Mondeo, w Citroenie C4, C5, Fordzie Focusie itd. Ja uważam, że to dobra konstrukcja. Wystarczająco dynamiczna i bardzo oszczędna. Trapią ją typowe problemy diesli, ale to już jest kwestia rodzaju silnika a nie przypadłość tego konkretnego modelu. Tankuj ON premium i nie duś samochodu na maksa na niskich obrotach i nie powinieneś mieć problemów z wtryskiwaczami i kołem dwumasowym.
Na koniec jeszcze raz podkreślę - to moja subiektywna opinia. Nie jeździłem V50, choć autko bardzo przyjemnie wygląda. |
|
|
|
 |
redbull
V

|
Wysłany: 2008-12-29, 15:21
|
|
|
no wlaśnie sprzedawca tego volvo juz mi mowil ze bez problemu numer VIN moze mi dac takze na pewno podjade do salonu w Warszawie i sie dowiem chociaz troche. Żaluje tylko ze własnie w Plocku nie ma salonu volvo to bym podjechal od razu zeby mi sprawdzili go tez od spodu czy nie byl jakis spawany, łączony itd..
Bede musial podjechac do innego jakiegos zwyklego warsztatu.. Na szczescie mam kogo spytac kto mi poleci jakis dobry warsztat.
Cholernie mi sie to autko podoba. Wlasnie w pracy na parkingu dzisiaj obok mojej samochodu stoi V50 wiec przynajmniej z zewnatrz troche je obejrzałem.
A co sadzicie o tej cenie co do rocznika - wydaje mi sie ze jak na 3 letni samochód to chyba jest ok, nie?
pzdr |
|
|
|
 |
wojas
VO V50

Silnik: D4204T
KW/KM/NM: 100/136/320
Rok: 2006
|
Wysłany: 2008-12-31, 13:20
|
|
|
Hej. Ja śmiało polecam v50tki. Jeżdżę takim z 2006 i na usterkowosc nie narzekam. A ze części z fokusa niektóre pasują to ok, przynajmniej trochę tańsze Ja śmiało polecam. Cena też wydaje sie być ok jak za ten egzemplarz. |
|
|
|
 |
justuss
V

Volvo: v50
Silnik: 2.D
KW/KM/NM: 123/168/406
Rok: 2005
|
Wysłany: 2008-12-31, 15:12
|
|
|
a ja napisze cos co cie otrzeżwi mam nadzieje to auto w tym ogłoszeniu wisi juz ze 4 miesiacy wiem bo jak kupowałem też było ta cena jest koszmarnie wysoka jak na te opcje wyposażenia !! to auuto nie ma nic gole !! nawet niema przeciwmgielnych kompa na pewno tez nie brak czujnikow parkowania w zderzaku tylnym lipa !!!! zderzak widze zdejmowany przedni bo kołki pourywane i jednego brakuje !!! wersja konetic mysle auto z tym wyposażeniem można kupic o 10tyś taniej powoli nie nerwowo szukaj spokojnie do celu trafisz na piekne auto juz nie mówie ze przerejestrowanie bedzie cie kosztowało kolejne 2.5 tys zł !! jednym zdaniem nie kupuj chyba ze sie napaliles to nic nie pomoże
co do auta mam v50 2D wersja momentum i dałem za niego 36 k zł wiec tylko spokuj cie moze uratowac ogladnąc zawsze mozesz aktualnie mysle ze spokojnie faje auto mozesz kupic juz za 33-34 tys |
| Ostatnio zmieniony przez justuss 2009-01-02, 08:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
otacon
V

Volvo: s40
Silnik: 2.0 D
KW/KM/NM: 136
Rok: 2004
|
Wysłany: 2008-12-31, 16:15
|
|
|
| justuss napisał/a: | | co do auta mam v50 2D wersja momentum i dałem za niego 36 k zł wiec tylko spokuj cie moze uratowac ogladnąc zawsze mozesz aktualnie mysle ze spokojnie faje auto mozesz kupic juz za 33-34 tys |
tylko ciekawe z ilu aut będzie spawane to v50 za 33-34 tyś |
|
|
|
 |
wojas
VO V50

|
Wysłany: 2008-12-31, 16:39
|
|
|
Oceny konkretnego egzemplarza nie da się wykonać zdalnie, ten na foto wygląda ladnie, ale to tylko foto... Bez oględzin i wizyty w serwise możemy sobie pogdybać tylko. Co do ceny 33-34k za 3 letnie v50... też kupowałem używane v50 (2 letnie) i niebitego egzemplarza, z dobrym wyposażeniem, znaną przeszłością(ksiazki serwisowe itp), niekręconym licznikiem i w ogólnym bardzo dobrym stanie nie spotkałem poniżej 50tyś zł. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że zdarzają się sporadycznie okazję, że ktoś sprzedaje pojazd poniżej jego wartości, ja przez te kilka miesięcy szukania jednak na taką nie trafiłem.
Jeszcze co do tego egzemplarza... to faktyczne po przyjrzeniu się fotkom wyposażenie szału nie robi(może dlatego tyle czasu nie poszedł)... ale to już kwestia czego kto oczekuje. |
|
|
|
 |
berserkers
VO

Volvo: S40
Silnik: Diesel 2.0D
|
Wysłany: 2008-12-31, 16:51
|
|
|
| Powiem szczerze ze dlugo szukalem swojej S40 i za 33-34 tys nic nie widzialem! Pozatym takie okazje omijalbym z daleka. 40 tys za 2005 rok to optymalna cena, poszukaj tylko moze w lepszej wersji, np MONUMENTUM |
|
 |
redbull
V

|
Wysłany: 2008-12-31, 16:53
|
|
|
justuss napisał:
| Cytat: | acy wiem bo jak kupowałem też było ta cena jest koszmarnie wysoka jak na te opcje wyposażenia !! to auuto nie ma nic gole !! nawet niema przeciwmgielnych kompa na pewno tez nie brak czujnikow parkowania w zdeżaku tylnym lipa |
Hmm..Aż tak zle to chyba nie jest...fakt faktem - przeciwmgielnych nie ma i chyba czujników parkowania tez nie, ale komputer pokładowy ma na 100%.
| Cytat: | | zdeżak widze zdejmowany przedni bo kołki pourywane i jednego brakuje |
Możesz mnie bardziej uświadomic w tej kwesti? Co jest nie tak? Gdzie to widać dokładnie??
Dzwoniłem do Volvo zeby cokolwiek sie dowiedziec po numerze VIN. Powiedzieli mi ze to MOMENTUM.
| Cytat: | | spokojnie faje auto mozesz kupic juz za 33-34 tys |
Oj tak dobrze to nie ma niestety....Owszem można coś znalezc w przedziale 35k-37k ale to beda tylko z rocznika 2004 a w dodatku np bez relingów albo nie mój kolor..
Szczerze mówiac to jeszcze sie zastanawiam nad Audi A4 (B6)- 2004r.. Ale ceny takich A4 krążą przeważnie wokół 42-44 tyś PLN...Wiec podobnie jak te V50 jednak w przypadku V50 to auta rok mlodsze...
Myslicie ze naprawde ta cena i to auto sa nie warte siebie??
pozdrawiam
[ Dodano: 2008-12-31, 16:58 ]
Właśnie kurcze to auto jest z Płocka a tam nie ma salonu VOLVO zeby podjechac je przebadac...Najblizsze jest dopiero w Warszawie a gość ktory sprzedaje mowil ze wolałbym nie jechac do Warszawy z Płocka bo po 1- 110 km, a po 2 - samochód nie ma OC więc jest ryzyko..
Mam znajomego w Płocku który poleciłby mi jakiś zwykły zaufany warsztat gdzie można byłoby zajrzeć chociażby od spodu pod ten samochód..
Czy radzilibyście starać się jechać pomimo wszystko do Warszawy do Volvo?? |
|
|
|
 |
berserkers
VO

|
Wysłany: 2008-12-31, 17:08
|
|
|
| redbull napisał/a: | | Dzwoniłem do Volvo zeby cokolwiek sie dowiedziec po numerze VIN. Powiedzieli mi ze to MOMENTUM | Chyba nie, poniewaz wersja monumentum posiada : listwy w kolorze nadwozia, halogeny, wykonczenie alu w srodku, sterowanie radiem w kierownicy itp. Dobrze by bylo jechac do VOLVO ale jak nie masz mozliwosci to jedz do stacji kontroli pojazdow, oni tez powiedza ci co nieco, zerkna pod spod i sprawdza zawieszenie. Pozatym OC mozesz wykupic za 100zł na droge. Sprawdzenie auta w VOLVO to ok 450 zł ( trwa ok 5H ) |
|
 |
wojas
VO V50

|
Wysłany: 2008-12-31, 17:40
|
|
|
Warto sprawdzić w ASO autko przed wydaniem tych kilkudziesięciu tysięcy - myśle że sprzedający to zrozumie - ja sprawdzałem w ASO pomimo tego, że autko miało do przejechania ze 40km, a też OC nie miało. Jak sprzedający nie ma nic do ukrycia i zależy mu na sprzedaniu to dotransportuje na swój koszt autko (tak było u mnie). Zanim jednak umówisz się na sprawdzenie to warto abyś je na żywo pooglądał, czy wogóle warto inwestować te 450zł w ten wóz
Co do wersji to momentum nie jest to napewno... Faktycznie nie ma bajerów ten samochód... jedyne "bajery" jaki zauważyłem to kierownica skórzana i automatyczna klima dwustrefowa No ale nie każdemu na bajerach zależy, pozatym miej rzeczy do psucia się
Co do tego wozu to faktycznie warto się przyjrzeć przodowi. Na dolnym foto widać, że brakuje jednej z 5ciu spinek zderzaka(sama by nie odadła) + widać jakby łuszczyła się czarna farba na plastiku z przodu(u mnie sie nic nie łuszczy)... Może to jakaś pierdoła ale lepiej się przyjrzeć. |
|
|
|
 |
justuss
V

Volvo: v50
Silnik: 2.D
KW/KM/NM: 123/168/406
Rok: 2005
|
Wysłany: 2008-12-31, 18:48
|
|
|
redbull napisał/a:
Dzwoniłem do Volvo zeby cokolwiek sie dowiedziec po numerze VIN. Powiedzieli mi ze to MOMENTUM
wzyciu nie momentum ???!! a gdzie tempomat na kierownicy, sterowanie radiem ? choć by dla tego bajeru nie warto tego auta brać !! radio 4 głosniki widze ze sopranowych nie ma na pewno bo są umieszczane w tych czarnych plastikach w przednich drzwiach a tam tylko zaślepki!!dalej twierdze że lipa przejżyj ogłoszenia w tej wersji auto kupisz dużo taniej co do wersji niech gosc odczyta napis na nalepce przy zawisach przednich prawych drzwi i to rozsądzi sprawe |
|
|
|
 |
Damianek
S80 D5

Volvo: S80
Silnik: D5
KW/KM/NM: 120/163/340
Rok: MY'04
|
Wysłany: 2008-12-31, 19:42
|
|
|
Moim zdaniem już to będzie lepsze :
http://moto.allegro.pl/it...zwypadkowy.html |
_________________ now: Volvo s80 MY'04 D5 + Mitsubishi Eclipse 2G 2.0 + Yamaha TZR
ex: Volvo v40 2001/2002 1.9D |
|
|
|
 |
berserkers
VO

|
Wysłany: 2008-12-31, 20:02
|
|
|
| Damianek, te jest eleganckie:) |
|
 |
wojas
VO V50

|
Wysłany: 2008-12-31, 23:39
|
|
|
| Gościu pisze, że tam jest tempomat czy podgrzewanie foteli... tyle, że ja tego nie dostrzegam. Coś chyba sprzedający za bardzo fantazjuje... |
|
|
|
 |
|
|