littlewine pisze:.
Czy można planując trasę z ładowarkami zrobić rezerwację? Czy zawsze się przyjeżdża w ciemno? Widok kolejek na stacjach nie jest niczym dziwnym nawet dla zwykłych paliw, różnica taka że każdy tankuje 5min i spada. Nie wyobrażam sobie czekać 4h bo przede mną 10 tesli.
Akurat wykupuje auto z leasingu, fajnie się spisał V90, pojeżdżę jeszcze parę lat choć zerkam w kierunku elektryka. Podchodziłem też do plugina, ale nie widzę tego, chyba ze leasing 3 lata i nara.
Nie można zrobić rezerwacji. Ale jak stoi 10 aut przed tobą, na stacji jest ładowarka 400kW i 6 miejsc, to kazdy będzie się ładował 5-15 minut. I na pewno nie będą to tesle, bo one ładują się głównie na swoich Superchargerach.
Nikt w trasie nie ładuje się do pełna, bo powyżej 70% spada prędkość ładowania.
Ja chciałem wziąć plugin, ale jego koszt jest według mnie zbyt wysoki i tylko dokładamy sobie do auta kolejnych komponentów zamiast go upraszczac jak w elektryku.
W cenie Volvo wolałbym wziąć chyba Merca. Kupowanie EX60 czy 90 to kupowanie kota w worku. Żadne elektryczne Volvo póki co się nie sprawdziło i ja liczyłem tylko na LIDAR, który ostatecznie został definitywnie usunięty.
Wysłane z mojego Pixel 6 przy użyciu Tapatalka