Pochwalcie się proszę swoją opinią, urządzeniem jakiego używacie czy zestawu CB

trzeba się pilnować i to bardzo. robię roznymi autami średnio 50 tys. km rocznie i naprawdę jestem mega obsran... o prawo jazdy.wegier pisze: ↑2022-03-06, 13:02niee-to już raczej zatwierdzone tylko wchodzi we wrześniu (punkty kasowane dopiero po 2 latach od momentu zapłacenia a nie zdarzenia itp itd) na razie wszedł taryfikator cenowy a punktowy we wrześniu. cholera tacy ukrsaincy i inni nie polacy punkty i tak będą mieli w tyłku bo im nie naliczą. ale my zaczniemy jezdzić jak po sznurku i wtedy asaptacyjny tempomat może się przydać
jak jechał w nocy 200 a Ty 110 to podejrzewam,że rejestracji nie dało się zauważyć. natomiast bogacze nie tylko w rosji-ten kolega na rejestracji z kijowa będący w wawie też puktów nie dostanie, zreszta wczoraj widziałem na zamkowym w wawie sporo młodych ukraincow rozesmianych i lansujących się w swoich mustangach i innych drogich furach. mogliby posprzedawać, przesiąść się do używanych np daciii trochę swoich rodaków też wspomoc...robkwiatkowski pisze: ↑2022-03-06, 13:14Przykład z dzisiejszej nocy - wracam z Warszawy A2 110 na liczniku a obok mnie wręcz przeleciał porsche, myślę że maił śmiało 200 na liczniku rejestracja Putinowa.
Dało się zauważyć bo tankował na Orlenie w Baranowie...
no niestety w każdym narodzie są równi i równiejsi
od ok. 5 lat nie używam CB. Wcześniej zakup samochodu i przekładanie starego ori Unidena520XL, do tego dobra antena i jakiś sensowny montaż. I tak chyba 3 czy 4 razy. Jak zaczęło być popularne CB, to pojawiło się tyle spamu i chamstwa, że nie dało się słuchać. Wywaliłem, sprzęt poszedł na TIR'a, a ja wrzuciłem apkę Yanosik i na razie działa. Nie tak jak CB, ale wystarczająco. Nie patrzę w ogóle na ekran. Mam skonfigurowany autostart/autooff przy połączeniu z samochodowym BT. Przez BT słyszę komunikaty, bardzo rzadko sprawdzam, w którym kierunku jest to "1.5km kontrola prędkości"Volvo driver pisze: ↑2022-02-28, 10:12Czy używa ktoś z Was jeszcze CB radia do rozmów, pomocy sobie nawzajem czy ostrzegania się ? A może to już zabytek i używacie innych urządzeń typu Yanosik, Coyote ... ?
nie wiem po co kupować urządzenie skoro każdy kierowca ma smartfon na którym działa aplikacja (darmowa) a do tego telefon bardziej rozładowuje non stop podświetlony wyświetlacz telefonu, gps i dane. ALE kto w dzisiejszych czasach nie ma ładowarki w samochodzie??? zresztą bez zasilania CB też nie działaVolvo driver pisze: ↑2022-09-14, 20:37urządzenie Yanosik ok 1000 zł a aplikacja bardzo rozładowuje telefon ...