czesc wszystkim
mam problem z volvo v40 rocznik 2013. Przejechane 200 000
Wszystkie możliwe komunikaty o błędach w elektronice sa wyświetlane jednocześnie. Zdarzyło się to raz podczas jazdy i dwa razy przy uruchamianiu samochodu. Na przykład uszkodzony układ poduszek powietrznych, uszkodzony układ hamulcowy, konserwacja ABS, serwisowany układ chłodzenia silnika itp. Lista bledow jest nieskonczenie długa... Az wkoncu ostatnim razem samochod wogole nie zapuscil. Cala elektronika padla. Probowalam drugim kluczykiem, bo myslalam ze moze bateria padla, bo nie umialam nawet zamknac samochodu kluczykiem. Musialam zostac odholowana do warsztatu samochodowego mojego zaufania. Mechanik zadnych bledow nie znalazl i powiedzial ze mam sie na nowy samochod przygotowac. Oddalam go potem do serwisowanego warsztatu volvo, ktory po 2 godzinach wyszukiwania bledow nic nie wykazal a rachunek mogl by tak isc w nieskonczonosc, jesli bym sie na to zgodzila. Jedynie co powiedzieli ze auto zapuscilo ale nadal te wszystkie bledy pokazuje. A ze samochod jest w Niemczech to mysle o tym zeby go sprobowac zholowac do Polski. Bo przypuszczam ze tu go nie naprawia.
Czy ktos ma pomysl co moze byc przyczyna i co ro zrobic?
I macie jakies namiary na kogos najlepiej na Slasku, ktory specjalizuje sie w elektronice volvo i duze doswiadczenie w takich przypadkach ma?
Z gory dziekuje za odpowiedzi
Pozdrawiam
Anna
volvo v40
- coonrado
- Moderatorzy
- Imię: Konrad
- VOLVO: S80 Titanium Gray
- Silnik: 2.5T AW55-50SN
- KW/KM/NM: 154kW/210KM/320Nm
- Rok: 2006
- Był na spocie: 27
- Średnie spalanie: 12l/100km
- Przebieg: 234567
- Status: Offline
- Kontakt:
volvo v40
anna123, a gdzie tu jest jakakolwiek ankieta?
Proszę zamieścić posta w odpowiednim dziale a nie pierwszym lepszym!
Proszę zamieścić posta w odpowiednim dziale a nie pierwszym lepszym!