Logowanie
Nazwa użytkownika:   Hasło:   Zapamiętaj mnie

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Darkseeder
PostNapisane: 2018-05-26, 15:36 
Offline
VOLV
VOLV

Dołączył(a): 29.05.2007, 20:02
Posty: 615
Lokalizacja: Zgierz
Płeć: Mężczyzna
Imię: Rafi
VOLVO: S40
Silnik: 2.0
Rok: 2006
Był na spocie: 0
Średnie spalanie: 14
Przebieg: 190000
Witam, mam problem jak powyżej - na gorącym silniku podczas odpalania centralka od gazu piszczy. Wydaje mi się że są to trzy krótkie sygnały i jeden dłuższy na końcu. Komputer pokazuje tylko jeden błąd - niskiego napięcia. Jest tego błędu od groma w pamięci. Akumulator jest w miarę nowy , dobrej klasy. Auto odpala od strzała. Na zimnym silniku nie ma problemu, tylko na ciepłym.
Wydaje mi się że chyba ciężej jest uruchomić zimny silnik więc teoretycznie spadek napięcia jest wtedy większy niż na ciepłym. Wcześniej tego problemu nie było, pojawił się znikąd i nie chce ustąpić. Jest dość irytujący zwłaszcza gdy dzieci śpią..
Może ktoś się z tym spotkał?

Pozdrawiam

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

_________________
jest Volvo - jest dobrze


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
zakk87
PostNapisane: 2018-05-27, 00:26 
Offline
VO
VO
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7.06.2015, 14:18
Posty: 192
Lokalizacja: LBL
Płeć: Mężczyzna
Imię: Adrian
VOLVO: S60
Silnik: 2400
KW/KM/NM: 170KM
Rok: 2002
Był na spocie: 0
Średnie spalanie: 11
Przebieg: 238000
Tak, miałem taki sam problem. Po zagrzaniu błąd i podczas jazdy przełączał się na benzynę. Okazało się że były opiłki gdzieś na jakimś magnesie (może przy filtrze/parowniku?). Nie znam się na tym kompletnie, tylko zdjęcie pokazał mi gazownik. Było dużo syfu, po zagrzaniu spadało ciśnienie gazu. 10 min - wymiana filtrów i nigdy więcej się nie powtórzyło. Raz zatankowałem na jakiejś gownianej stacji i wtedy się zaczęło.

_________________
Obrazek


Ostatnio edytowano 2018-05-27, 11:09 przez zakk87, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Darkseeder
PostNapisane: 2018-05-27, 09:47 
Offline
VOLV
VOLV

Dołączył(a): 29.05.2007, 20:02
Posty: 615
Lokalizacja: Zgierz
Płeć: Mężczyzna
Imię: Rafi
VOLVO: S40
Silnik: 2.0
Rok: 2006
Był na spocie: 0
Średnie spalanie: 14
Przebieg: 190000
U mnie nie ma problemu z przełączaniem podczas jazdy, efekt jest tylko przy opalaniu ciepłego silnika

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

_________________
jest Volvo - jest dobrze


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
przemolka1
PostNapisane: 2018-05-27, 10:30 
Offline
VO
VO

Dołączył(a): 13.12.2014, 08:47
Posty: 332
Płeć: Mężczyzna
Imię: przemek
VOLVO: XC90
Silnik: 3,2i
Rok: 2007
Przebieg: 133000
widocznie masz coś z rozrusznikiem (po rozgrzaniu pobiera dużo prądu) i wtedy instalka od gazu łapie błąd niskiego napięcia


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
zakk87
PostNapisane: 2018-05-27, 11:11 
Offline
VO
VO
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7.06.2015, 14:18
Posty: 192
Lokalizacja: LBL
Płeć: Mężczyzna
Imię: Adrian
VOLVO: S60
Silnik: 2400
KW/KM/NM: 170KM
Rok: 2002
Był na spocie: 0
Średnie spalanie: 11
Przebieg: 238000
Darkseeder napisał(a):
U mnie nie ma problemu z przełączaniem podczas jazdy, efekt jest tylko przy opalaniu ciepłego silnika

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Przy odpalaniu też bym sygnał dźwiękowy. Jest to błąd sterownika gazu. Jedynie jak był zimny mogłem jeździć.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
bobik247
PostNapisane: 2018-05-27, 12:07 
Offline
VO
VO

Dołączył(a): 27.10.2014, 18:56
Posty: 189
Płeć: Nie określono
Przejrzyj połączenia masy i prądowe od instalacji LPG. Przy wysokiej temperaturze opór przewodników wzrasta, jeśli gdzieś jest słabe połączenie to takie właśnie będą objawy.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL